icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

MBO-opleidingen

Als jij het leuk vindt om met je handen te werken en in de buitenlucht te werken, dan ben je hier op het juiste adres! We leren je alle kneepjes van het vak. Bij ons ga je 1 dag in de week naar school in Schoonebeek. De rest van de week ga je aan het werk bij 1 van onze VolkerWessels werkmaatschappijen. Bij ons kan je versneld een officieel erkend mbo-diploma halen. Zo heb je die vaak al binnen een jaar tijd. We zijn trots dat we een scoringspercentage hebben van 95%.

Duur mbo-opleiding
Meestal 1 jaar
Startdatum
September
BBL Opleiding
4 dagen werken, 1 dag school
Locatie schooldag
Schoonebeek

Monteur Laagspanning Distributie (MLD)

 • Crebo 25769
 • Niveau 2
 • 1 jaar

Als Monteur Laagspanning monteer en leg je ondergrondse netwerken van laagspanningskabels aan. Evenals huisaansluitingen en verricht je werkzaamheden aan meterkasten. Je werkt vanaf een tekening en werkt volgens de instructies. Je assisteert bij het graven van sleuven en leggen van kabels in de grond. Je monteert onderdelen, zoals verbindings- en aftakmoffen en eindsluitingen. Daarnaast assisteer je bij netwerkstoringen. Veiligheid is erg belangrijk bij het werken met elektriciteit. Het werken met laagspanningskabels is een specialistisch vak binnen de infratechniek.

Eerste Monteur Laagspanning Distributie (EMLD)

 • Crebo 25765
 • Niveau 3
 • 1,5 jaar

Als Eerste Monteur Laagspanning monteer je hoofdkabels en eindsluitingen in verdeelkasten en transformator stations. Ook spoor je storingen op en verhelp je het probleem. Zo zorg je ervoor dat huishoudens en bedrijven blijven draaien. Tijdens je werkzaamheden besteed je extra aandacht aan veiligheid, niet alleen voor jezelf, maar ook voor voorbijgangers, verkeer en collega’s. Je werkt namelijk vaak op straat of in drukke gebouwen. Je begeleidt de minder ervaren collega's.

 Monteur Middenspanning Distributie (MMD)

 • Crebo 25770
 • Niveau 2
 • 1 jaar

Als Monteur Middenspannings Distributie werk je met leidingen van het transport- en distributienet. Er komt veel techniek bij kijken, voordat er licht uit een lamp komt. Middenspanning wordt gelegd tussen hoogspanningskabels en laagspanning in huizen en gebouwen. De Monteur Middenspannings Distributie werkt met spanning tot 25.000 volt. Je werkt vaak bij grootverbruikers van energie. Dat zijn vooral industriële klanten zoals fabrieken en luchthavens. Je werkt vaak buiten aan de kabels, maar ook binnen weet je de verdeling van energie goed op te lossen.

Eerste Monteur Middenspanning Distributie (EMMD)

 • Crebo 25766
 • Niveau 3
 • 1 jaar

Als Eerste Monteur Middenspanning werk je met leidingen van het transport- en distributienet. Elektriciteit lijkt simpel, maar er komt heel wat techniek bij kijken voordat er licht uit de lamp komt. Middenspanning wordt gelegd tussen hoogspanningskabels en laagspanning in huizen en gebouwen. Je werkt als Eerste Monteur Middenspannings Distributie met spanning tot 25.000 volt. Je werkt veel bij grootverbruikers van energie. Dat zijn vooral industriële klanten als fabrieken of luchthavens. Je werkt vaak buiten aan de kabels, maar ook binnen weet je de verdeling van energie goed op te lossen. Je begeleidt de minder ervaren collega's.

Monteur Gas, Water, Warmte (GWW)

 • Crebo 25768
 • Niveau 2
 • 1 jaar

Als Monteur Gas-, Water- of Warmtedistributie monteer je gas-, water- of warmteleidingen en sluit ze aan op het distributienet. Een belangrijke taak is het verhelpen van storingen op deze gebieden. Je hebt onder andere basiskennis van kathodische bescherming van leidingen en lekdetectiesystemen bij warmteleidingen. Als Monteur Gas-, Water- en Warmtedistributie werk je zelfstandig en leg je verantwoording over je werkzaamheden af aan je leidinggevende. Je zorgt dat je werkt volgens de richtlijnen op het gebied van arbo, milieu en veiligheid. Bij problemen kan je altijd terugvallen op een collega of je leidinggevende.

Eerste Monteur Gas, Water, Warmte (EGWW)

 • Crebo 25764
 • Niveau 3
 • 1 jaar

Als Eerste Monteur Gas-, Water- of Warmtedistributie werk je op verschillende locaties aan distributienetten van gas, water of warmte. Je werkt vaak buiten en hebt dan te maken met omwonenden en verkeer waar je rekening mee moet houden. Jouw werkzaamheden betreffen vooral het onderhoud aan de distributienetten en het verhelpen van storingen. Daarnaast begeleid je andere monteurs in hun werk. De Eerste Monteur Gas-, Water- en Warmtedistributie werkt zelfstandig en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van zowel zijn eigen werk als het werk van de medewerkers die je aanstuurt. Je legt verantwoording af aan jouw leidinggevende.

Monteur Elektrotechnische Installaties (MEI)

 • Crebo 25737
 • Niveau 2
 • 1 jaar

Als Monteur Elektrotechnische Installaties werk je bij een bedrijf dat elektrotechnische installaties en systemen aanlegt, monteert, repareert en renoveert. Dit zijn installaties zoals: algemene besturings- en verdeelsystemen, licht- en krachtinstallaties, gebouwbeheerssystemen, data- en telecominstallaties en beveiligingsinstallaties. Je werkt bij bedrijven en bij particulieren op uiteenlopende locaties, bijvoorbeeld woningen, winkelbedrijven en utiliteitsgebouwen. Soms worden werkzaamheden zoals prefabricage in een werkplaats op het bedrijf verricht.

Eerste Monteur Elektrotechnische Industriele Installaties en Systemen (EMEI)

 • Crebo 25735
 • Niveau 3
 • 1,5 jaar

Als eerste Monteur Elektrotechnische Industriële Installaties en systemen werk je zelfstandig bij een bedrijf dat elektrotechnische industriële installaties en systemen aanlegt, monteert, repareert en renoveert. Dit zijn installaties zoals: algemene besturings- en verdeelsystemen, licht- en krachtinstallaties, gebouwbeheerssystemen, data- en telecominstallaties en beveiligingsinstallaties. Je werkt zelfstandig of samen met collega's bij bedrijven op uiteenlopende locaties, bijvoorbeeld bij een fabriek. Vaak werk je bij een technische dienst van een bedrijf. Hierbij heb je de verantwoording over het gemaakte werk. Je geeft beperkt leiding aan collega-monteurs en stagiairs.

Technicus Elektrotechnische Industriële Installaties en Systemen

 • Crebo 25738
 • Niveau 4
 • 1,5 jaar

Als Technicus Elektrotechnische Industriële Installaties en Systemen handel je adequaat bij werkzaamheden die uitgaan van onjuiste veronderstellingen. Je bent in staat op het allerlaatste moment een risicoanalyse te maken, zoals in de industriële omgeving noodzakelijk. Je werkt uit jezelf volgens de industriële voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Je ziet erop toe dat medewerkers dat ook doen. Je bent stressbestendig. Je doet je werk in een wisselende en wel herkenbare industriële omgeving. Bij het installeren en onderhouden van installaties werk je op locatie.

Vakman Grond, Weg en Waterbouw (Vakman GWW)

 • Crebo 25756
 • Niveau 2
 • 1 jaar

Als Vakman GWW ben je bezig met de aanleg en het onderhoud van infrastructurele werken waaronder wegconstructies, bestratingen, waterbouwkundige constructies, oeverconstructies en rioolconstructies. Je voert het benodigde grondwerk uit zoals bermen afwerken, cunetten en taluds maken, sloten en sleuven graven. De Vakman GWW werkt meestal in een ploeg en geeft aanwijzingen aan de machinisten. Je bedient zelf ook machines zoals compressoren, pompen en verdichtingapparatuur. Verder werk je met handgereedschappen en elektrische, hydraulische en pneumatische gereedschappen, die jij zelf onderhoudt. Werken aan infrastructurele projecten levert vaak (verkeers)overlast op. Daarom komt het voor dat er ’s nachts wordt gewerkt.