icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Impressie VolkerWessels Vakschool

Benieuwd hoe de Vakschool van VolkerWessels in Schoonebeek eruit ziet? Hieronder vind je een impressie hoe we jaarlijks honderden nieuwe elektromonteurs en medewerkers gaan opleiden en bijscholen. We geven les op het gebied van elektrotechniek of gas, water, warmte. We hebben drie hallen waar we lesgeven en praktijksituaties kunnen oefenen. Daarnaast hebben we ook leslokalen voor theorieles.

BBL.jpg

Praktijksituaties oefenen

De VolkerWessels Vakschool zit op het bedrijventerrein De Vierslagen in Schoonebeek.

Vind jij het leuk om met je handen te werken? Je werkt tijdens schooldagen aan echte praktijkvoorbeelden. Je kan werken aan levensechte water-en gasleidingen, electriciteit, glasvezel, spoorrails, openbare verlichting en laadpalen. Zo ben je goed voorbereid op het werk dat jij gaat verrichten.  

Leslokalen

Door de energietransitie is er veel werk in electrotechniek, telecom en zonneparken. We hebben een aantal praktijkruimtes ingericht. In deze ruimtes kan je echt vanalles oefenen. Al het materiaal wat je tegen kan komen tijdens het werk, vind je ook hier. Zo kan je oefenen met traditionele elektrameters, maar ook met de allernieuwste slimme elektrameter.  

  • Praktijkhal 1: Gas Water Warmte opleidingen, VIAG, BEI BLS en SECT trainingen met examens
  • Praktijkhal 2: Elektrische opleidingen, BEI BLS en BEI BHS trainingen met examens
  • Praktijkhal 3: Glashelder Telecom opleidingen (glasvezel)

Naast de praktijkhallen hebben we ook theorieruimtes, waarin je les krijgt in Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Samenwerking met onderwijsinstellingen

De lessen worden gegeven door ervaren vakmensen. Er is een goede samenwerking met onderwijsinstellingen. Je krijgt les van praktijkmensen. Dus de docenten weten goed waar ze het over hebben. Zo krijg je  een goed beeld waar je in de toekomst aan gaat werken. Het is mogelijk om een erkende mbo-diploma te halen in samenwerking met de Drenthe College, Ponsioen en Alfa College. Ook kan je certificaten halen voor korte cursussen.